Prijsvoordeel!

Bestcharcoal - Quebracho (White oak) 2x 15kg + 1kg aanmaakwokkels

Artikelnummer: bc-wo-15*2
Vorige Artikel 6 van 8 Volgende
€ 70,00 € 65,00 (inclusief btw)

2x 15kg Quebracho (white oak) + 1kg aanmaakwokkels 

Pure houtskool gemaakt van de Amerikaanse White Oak boom in restaurant kwaliteit. Deze houtskool van Bestcharcoal is gemaakt op traditionele manier, zonder toevoegingen van chemicaliën. De witte eik is een extreem harde houtsoort. Door de harde houtskool brand hij erg lang en kan extreem heet worden. De quebracho van Bestcharcoal is dus uitermate geschit voor low and slow coocking. De white oak geeft een fijne geur en smaak af aan het vlees. 

De brokken zijn groter dan normale premium kwaliteit en zorgen voor een mooie luchtstroom door je barbecue. Hierdoor is de temperatuur perfect af te stellen en dus zeer geschikt voor elke kamado een schotel barbecue. Het houtskool is gemeten op 7000 cal/g aan kookkracht. 

  • Gewicht: 15kg
  • Branduur: 4+ uur
  • Geeft geen chemische geur of smaak af
  • Grote stukken van 40mm tot 120mm en weinig gruis

Smokin’ Flavours Aanmaak wokkels

Prima alternatief voor de originele Big Green Egg aanmaakblokjes. Doordat de wokkels van zijn gemaakt van 100% ecologische producten zijn ze praktisch geur- en reukloos. Je kunt ze dus gerust gebruiken binnen in de Big Green Egg.Door het waslaagje branden ze hevig en lang genoeg om je houtskool aan te krijgen.

Het aanmaken gaat net zoals met de aanmaakblokjes. Twee wokkels is meer dan voldoende. Maak twee kuiltjes in de houtskool, draai de wokkels uit elkaar, steek ze aan en leg ze in de kuiltjes. Bouw vervolgens een luchtige piramide over de wokkels heen met de houtskool zodat de vlam mooi door de houtskool heen kan. Wanneer je veel (witte) rook krijgt stikt de vlam en moet je het eigenlijk nog meer lucht geven. Zo heb je het snelste én beste resultaat!

De wokkels branden ongeveer 7-8 minuten en zijn verpakt per 1 kg (ongeveer 70 stuks).

© 2020 - 2021 Grilldirect | sitemap | rss