10% korting

The Windmill BBQ pan S

Artikelnummer: TWM006
Artikel 1 van 7 Volgende
€ 31,95 € 28,75 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

BBQ pan S

De barbecuepan is een veelzijdige pan. De pan heeft in tegenstelling tot onze Dutch Ovens geen pootjes en is daardoor gemakkelijk op het rooster van de barbecue te plaatsen. Tevens is de pan te gebruiken op een trivet boven briketten of op een rooster boven vuur. Ook is de barbecuepan geschikt om binnenshuis te gebruiken in bijvoorbeeld de oven of op de (inductie)kookplaat.

Onderhoud
Voor een optimale levensduur moeten de producten op een juiste manier worden onderhouden. Na het gebruik moet het gietijzer zo snel mogelijk worden schoongemaakt. Gebruik geen zeep en laat het gietijzer ook niet in het water weken. Vocht is immers de vijand van gietijzer. Om het product goed schoon te maken volg je stap 1 t/m 4. Gebruik de chain mail bij hardnekkig vuil. Daarna kun je het gietijzer opbergen. Gietijzer kan NIET in de vaatwasser.

Het eerste gebruik; Inbranden
Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een perfecte anti-aanbaklaag en voorkomt dat het product gaat roesten. Om gietijzer in te branden heb je Crisco (of een andere cast iron conditioner) en een katoenen doek nodig. Volg de volgende stappen:

  1. Maak de Dutch Oven schoon met heet water en maak daarna goed droog. 
  2. Verwarm een gesloten barbecue of oven naar 120 graden celsius, plaats het product circa 60 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben. 
  3. Als de pan heet is smeer je met een katoenen doek de ‘Crisco’ in het gietijzer. Niet te dik, en vergeet de buitenkant niet in te smeren. De rvs handvaten van de pie-irons dienen verwijderd te worden wanneer je deze in de barbecue of oven plaatst!
  4. Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze totdat het begint te walmen. Daarna het product laten afkoelen.5. Herhaal stap 1 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product direct klaar voor gebruik.

Let op: Gietijzer wordt extreem heet. Pak de pannen, Dutch Ovens en de poffertjespan dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen.

Materiaal
Gietijzer

Diameter in cm
19,5

Breedte in cm
25

Hoogte in cm
13,5

Inhoud
2L

Met deksel
Ja

Incl. Poten
Nee

Coolgrip
Nee

Hittebestendig
Ja

Netto gewicht
3,450

Kleur
Zwart

Maat
Smal

© 2020 - 2021 Grilldirect | sitemap | rss